Årets längsta natt eller nu går vi mot mörkare tider?

Idag är dagen då alla världens lustigkurrar högt och ljudligt brukar passa på att påminna om att det är exakt sex månader till julafton. Julafton är också skoj, men ska vi inte ändå njuta lite av ljusa nätter, jordgubbar och solsken innan vi börjar julpynta? 

Midsommaren var som vanligt intensiv med glada vänner och god mat, solsken och brända näsor, månskensbrygga och myggor. Jag försöker spara alla bilder, alla dofter och smaker och alla ljud för att kunna ta fram dem en mörk novemberkväll då stormen viner i knutarna och regnet piskar mot fönstret. Storm och regn är också mysigt för den delen, men under den mörka tiden är det ett bra tips att öppna mappen med foton från sommaren och drömma sig tillbaka. 

Känna smaken av munk och kaffe i solskenet.

Höra ljudet av skrikskrattande medtävlande då man för hundrade gången lyckas missa porten i sommarens nya hitspel Fotiskrocket.

Njuta av den korta stunden efter att vinden har mojnat och innan myggorna anländer.

Minnas en underbar fullmåne och månbrygga över viken.

Känna doft av bränsle, salta stänk på glasögonen, vindrufs i håret och måsarnas skrik. 

Sommarsolståndet är förbi, men ännu är nätterna så ljusa att utan mörkläggningsgardinen skulle det inte bli nån sömn. Semestern ligger ännu framför, mattorna ska ännu tvättas och dagliljorna har ännu inte blommat. Vi ska dricka iskall rosé, äta massor av grillmat och fil med jordgubbar, och ligga i gräset och läsa. Nu är det sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Voj nej!

-Voj nej, sade en bekant till mig då hon fick syn på mig i omklädningsrummet i simhallen igår.  -Voj nej vadå?! svarade jag och undrade vad ...