Stekoset låg som en grå dimma i köket och stekpannorna fräste. Idel traditionella tillbehör dukades fram, fluffigt potatismos, fammos lingonsylt och äppelmos, inlagda gurkor och rödbetor. Och piimä till.
Glad lördagseftermiddag till alla!
Det är mycket som är galet på social media. Så mycket att det är ingen idé att försöka räkna upp eller rangordna tokigheterna. Men en sak må...
Leverbiff:
SvaraRadera400 g råriven potatis
400 g mald lever
½ gul lök
1 msk salt
Blanda och stek.
Spenatplättar:
150 g spenat (låt rinna av)
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 tsk salt
2 msk smält smör
Blanda mjöl och salt och rör ner mjölken till en jämn smet. Vispa ner äggen, ett i sänder. Rör till slut ner spenaten och smöret. Låt svälla en stund och stek.
Simplissimo!
VITPEPPAR!!!
SvaraRaderaJag glömde vitpepparn i leverbiffarna. Mald vitpeppar. Mycket viktigt!