Stekoset låg som en grå dimma i köket och stekpannorna fräste. Idel traditionella tillbehör dukades fram, fluffigt potatismos, fammos lingonsylt och äppelmos, inlagda gurkor och rödbetor. Och piimä till.
Glad lördagseftermiddag till alla!
Sist på bollen. Sent ska syndaren vakna. Var sak har sin tid. Jaja, nu har också jag äntligen tagit mig en tur på det nya, världskända konst...
Leverbiff:
SvaraRadera400 g råriven potatis
400 g mald lever
½ gul lök
1 msk salt
Blanda och stek.
Spenatplättar:
150 g spenat (låt rinna av)
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 tsk salt
2 msk smält smör
Blanda mjöl och salt och rör ner mjölken till en jämn smet. Vispa ner äggen, ett i sänder. Rör till slut ner spenaten och smöret. Låt svälla en stund och stek.
Simplissimo!
VITPEPPAR!!!
SvaraRaderaJag glömde vitpepparn i leverbiffarna. Mald vitpeppar. Mycket viktigt!