Report from Foodies Festival

Jag hängde precis ut ett lakan på tork med mycket låga förhoppningar om att det faktiskt ska torka i den här luftfuktigheten. Men tröstar mej med att kolla på bilder från Englandsresan och speciellt matfestivalen Foodies Festival. Festivalen var faktiskt resans huvudmål och Makens födelsedagspresent till mig ❤️.

Festivalen öppnade kl 11.00 och på finskt sätt anlände vi till South Park strax efter 11. Det var inte många andra som hade gjort det, och endel av matstånden var ännu inte riktigt på plats. Men det passade mig bra att få en överblick över parken utan att armbåga mig fram i en tät folkmassa. Vi scoutade runt och planerade in dagens mat- och dryckrutt. I ett hörn av området fanns ett tivoli och i ett annat hörn fanns musikscenen där olika artister uppträdde längs med dagen. Huvudnumret på kvällen var artisten Example som tydligen är rätt känd. Då vi sakta började dra oss hemåt efter en lång dag på festivalen var det verkligen en stor folkmassa som började samla sig kring scenen, tydligt i väntan på lite glad och god rapmusik. 

Matstånden och food trucksen var samlade kring ett stort område med bord och bänkar och dryckstånden låg strategiskt utplacerade här och var. Många hade tältstolar och picknickfiltar med, men vi som inte var lika förberedda lyckades ändå hitta sittplatser när fötterna behövde vila. Vi inledde med varsitt glas crémant rosé hos en fryntlig winedealer med smort munläder. Och lyckades ta oss därifrån utan att ha beställt hem ett par lådor dyrt vin av honom. Men det var nära. 


Sedan fortsatte vi med ett smakprov på Master Chef UK 2023, Chariya Khattiyots chicken satay. Och tempuraräkor från Japan och wraps från Sri Lanka. Vi undvek noggrannt kioskerna med pizza och hamburgare, nu var det läge att utmana smaklökarna. Däremellan slank det ner ett glas lokalt producerat (!) rosévin och öl från mikrobryggerier. Ja, en Pimm's också, förstås, det var ju ändå England det är fråga om. Vi kunde ha fyllt kassarna med brownies och ostar och bbq-såser och kryddmixer och snacks och en massa annat. Kanske ändå tur att flygresan hem begränsade lite...

Sataylicious


Spicy roll från Sri Lanka gjorde skäl för sitt namn. 

King Prawns Tempura med hemgjord salsa. 

Utbudet var... enormt. 

Nu ska ni inte tro att vi bara åt och drack och hade roligt. Nej, i en del av festivalområdet fanns Chef's Theatre där kändiskockar lagade mat och bakade och berättade anekdoter och gav matlagningstips. Vi såg Michelinkocken Mark Peregrine göra en efterättssoppa med en dekoration av spunnet socker. Vi såg en lokal bagare göra en underbart god morotskaka (ja, man fick smakprov!). Och vi såg The Queen of Couture Cakes, Mich Turner, göra en lime-pistachrulltårta. Mich Turner har gjort kakor för bland annat Pierce Brosnan, Madonna och Ozzy Osborne. Hon gjorde tårtan till David Beckhams 30-årsfest. Och nu bakade hon till oss 😊


Efter många timmar och med mätta magar tog vi våra goodie bags och vandrade hemåt i sommarkvällen. Naturligtvis stannade vi på vår lokala pub för ett sista pint innan dagen tog slut. Matfestival i England, det är grejer det. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Report from Foodies Festival

Jag hängde precis ut ett lakan på tork med mycket låga förhoppningar om att det faktiskt ska torka i den här luftfuktigheten. Men tröstar me...