Så här i sensommartider är det en riktig lyx att ta en sväng via torget på lördagsmorgonen och till exempel inhandla lite brytbönor.
Snoppa bönorna och frys in hälften för att ta fram till söndagssteken en kall januaridag. Koka resten i saltat vatten. En del vill ha sina bönor al dente, jag föredrar dem välkokta. Häll bort vattnet och lägg i en klick smör som får smälta över bönorna medan du bär ut matdryckerna till lunchbordet på terrassen och kallar på familjen.
Efter lunchen, hitta bönorna i kastrullen på spisen. Svär rejält, lägg bönorna i en plastbytta i kylskåpet och värm dem i mikron till följande måltid. Ett alternativt sätt att servera bönor.
nämen....bönor är ju så gott. Speciellt med smör. Inte för att mannen skulle äta, och äter han så är det med långa tänder. Jag brukar gömma dom i grytor, såser, sallader...
SvaraRaderaJa dom är så goda. Helst nykokta... Mikrobönor är inte så kul :(
Radera