Paltkoma

Bloggen har iakttagit radiotystnad de senaste dagarna medan vi har seglat på de sju haven. Vi avbröt dock världsomseglingen idag och angjorde bryggan i Kastelholms gästhamn. Strax norr om gästhamnen ligger nämligen Smakbyn, Micke Björklunds välrenommerade restaurang, och ity skeppskorporna var uppätna och torrskaffningen var på upphällningen styrde vi stegen dit med höga förväntningar. 

Och förväntningarna kom inte på skam. Micke själv var inte på plats men maten och serveringen höll måttet. 


Först serverades en liten aptitretare, ett glas sparrissoppa med bröd och smör.
Min förrätt, sikrom med syrad grädde, rödlök och toast.
Smörstekt abborre med bönor och lättstuvade sommarkantareller.
Maken avrundade med efterrätt, jag gav upp före desserten. Paltkoman har nu slagit till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

God jul!

Julaftonsmorgon glimmar, granen står så grön och grann i stugan och tyst det är i husen. Det här året har gått i rasande takt och nu är det ...