Yhdeksän pisteen virheitä?

Uskallanko? En uskalla! Uskallanpas! Siis kirjoittaa blogitekstin suomeksi. Se jäänee minun ensimmäiseksi ja viimeiseksi suomenkieliseksi tuotokseksi, joten suomenkielen opettajat ja muut osaajat älkää vaivautuko kommentoimaan 9 pisteen virheitäni.

Kirjoitan tämän tekstin VPK-kollegoitteni kunniaksi. Ja selvennetään heti, että kyseessä ei ole Vapaapalokuntakollegoita vaan Viestintäpäällikön Koulutusohjelma 14 -kollegat vuodelta 2004-2005. 
Silloin kokoonnuttiin kyseisen valmennusohjelman merkeissä kuukausittain aina pari päivän jaksoissa. Kuunneltiin hyviä luennoitsijoita, kirjoitettiin oppimis- päiväkirjaa, harjoiteltiin TV-haastatteluita, esiintymistä ja lehdistötilaisuuksien järjestämistä. Lopputyön ja mahtavan Lontoon-reissun jälkeen ryhmä oli jo sen verran tiivis, että päätettiin tavata kerran myös valmennusohjelman päätyttyä.

Ja tavataan vieläkin! Pari kertaa vuodessa kokoonnutaan, 10-15 henkilöä aikatauluista riippuen, vuorotellen yrityksissämme. Kuunnellaan "pakollista" ja mielenkiintoista yritysesittelyä ja syödään jotain pientä. Mutta ennen kaikkea vaihdetaan kuulumisia. Vuosien saatossa ollaan läpikäyty työpaikan vaihtoja, avioeroja, kihlajaisia, uusia avioliittoja sekä lapsien ja lastenlapsien syntymisiä. Lapset aloittavat koulunkäynnin, kirjoittavat ylioppilaiksi ja menevät armeijaan. Aloitetaan uusia harrastuksia ja ollaan vuorotteluvapaalla. Vaikeista sairauksista selviydytään. 

Minulla on siis mahtava verkosto ihania, ammattimaisia, energisiä ja motivoituneita viestinnän alan asiantuntijoita. Heittääkö heille kysymyksen visuaalisesta ohjeistuksesta, taitavasta piirtäjästä tai hyvästä luennoitsijasta - vastauksen saa viipymättä. Verkostossa liikkuu kirjaideoita, työpaikkavinkkejä, kontakteja ja koulutusehdotuksia. Vaikka mitä. Ja aina on yhtä mukavaa tavata. Tästä ryhmästä en hevillä luovu!

Tällä viikolla käytiin tutustumassa valtion yhteishankintayksikköön Hanseliin. Ensi kerralla, kevättalvella, taitaa olla minun vuoroni kutsua ystävät tutustumaan kylpyhuonemaailmaan. Tapaamisiin!

PS. Uskalsinpa! Eikä satuttanut ollenkaan!

3 kommentarer:

  1. Dessutom finns det inga 9-poängsfel längre!

    SvaraRadera
  2. Jamen så bra då! Då behöver jag inte gå omkring och vara orolig för det.

    SvaraRadera
  3. Suomenkielen taitosi hipuu täydellisyyttä:)

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...