Mistä näitä siemeniä oikein tulee?

Varifrån kommer alla dessa *#&%* björkfrön egentligen?
Vi bor ju på en torr barrskogsås, omgiven av höga tallar och några täta granar. Någon enstaka björk har faktiskt lyckats slå rot här, men man märker dem knappt i den täta barrskogen.
Björkarna gör sig påminda bara på hösten, då mängden björklöv som ska krattas ihop inte på något sätt motsvarar antalet träd på vår gård, och just nu då björkfröna häver ner i drivor på gården. Fröna täcker in trädgårdsmöblerna, landar i maten som dukas ut på trädgårdsbordet, smyger sig in i tvätten som hänger på tork och i bilens friskluftsintag för vidaretransport in i chaufförens mun och hår, fastnar under skosulorna och tar sig på så sätt in i huset där de förekommer i soffan, i sängen, i badrummet - ja överallt. I förmiddags fick jag faktiskt skaka ut ett par irriterande frön ut BH:n.

Jag googlade på björkfrön och kunde snabbt konstatera att magkänslan hade rätt: det finns faktiskt extremt mycket björkfrön i år pga av den rikliga blomningen i våras: yle 22.8.2012. Det är väl bara att tiga och vänta ut fröregnet. Det slutar nog i sinom tid. Om inte förr så då snön börjar falla.

1 kommentar:

  1. Frö frö fall vackra frö:)! Hm, kanske det skulle vara snö!

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...