Ilskna husockupanter

Mötte i går morse Maken iklädd tjockaste fleecen, långa byxor, strumpor, skor, handskar och vintermössan med öronlapparna nerfällda. Har vintern kommit tidigt till Tenala? Nej, Maken var på väg på getingjakt.
Under sommaren har några flitiga husockupanter byggt sig en bylla någonstans inne på vårt mellantak och använder vårt terrassförråd som vindfång.
Vi prövade att se åt annat håll, inte låtsas om getingarna som bara blev fler och fler, och hoppades på att de skulle ta sin bylla och flytta den till grannen. Döm om vår förvåning då den strategin inte lyckades.

Nu torde getingbyllan vara rätt så stor även om vi inte kan se den. Expansionsivern leder till att getingarna har ner en massa sågspån både i terrasshörnet och inne i förrådet. Getingarna bli fler och fler. Fräckare och fräckare. Det börjar bli otrevligt att vistas ute på terrassen. Och framför allt otrevligt att äta ute.

Utrustad med en jätteflaska Baygon och en flugsmälla gav sig Maken alltså ut på getingjakt. Resultatet blev 0-1 till getingarna, men vi hurrade ändå för ett stort manfall hos motståndarna. Ett parhundra getingar ligger nu döda på terrassgolvet. Aktiviteten i terrasshörnet har ökat och de resterande trupperna håller nu på att omgruppera sig för att minimera förlusten.

Maken planerar ett nytt anfall idag för att försöka slå ut fienden för gott. Men inser samtidigt att det avgörande slaget måste ske under vintern, då byllan och invånarna ligger i dvala. Då måste han hitta byllan och förpassa den till Hotahejti. Då ska dom minsann få se på andra bullar. Ockupanterna.


2 kommentarer:

  1. Carita har oxo en getingbylla på¨sin terass. Vem skall hjälpa henne ?

    SvaraRadera
  2. Jag kan skicka Maken. Nu då han vet hur han ska gå till väga.

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...