Bryggbräder och äggmålning

Påsklördagen inleddes med effektiv shopping i Ystad. De flesta höll sig till böcker och kläder som är lätta att forsla hem, men Maken stod nästan i beråd att köpa en gräsklippare som onekligen är mera svårforslad. 
Efter cafébesök på Per Helsas gård beordrades vi till hotellet för att vila inför eftermiddagens och kvällens strapatser. Mest för att värdarna behövde en paus, gissar jag. Vi trotsade ordern på lite olika sätt. Endel smet iväg på hamburgare (jag nämner inga namn, men det var Kjell) och andra smidde planer för att starta upp ett företag. Den som behöver akustikplattor kan alltså med fördel framöver vända sig till Acousticbusters Eva och Lena. Inte bara traditionella akustikplattor, utan plattor med rätt så mycket alternativa användningsområden faktiskt. Fantasin flödade. 

Och sedan drack vi skumpa på hotellrummet tills orienteringsledaren Klara kom för att dra iväg oss på orienteringsfrågesport längs stranden mot Svarte- hållet. Utrustade med karta och kompass gav vi oss av för att räkna kanoner och bryggbräder och svara på kvistiga frågor från gårdagens guidade rundtur. En blek sol lyste från himlen och vinden hade lugnat sig. 
Gudsonen hade på sin nya jacka.
En värmande kram är aldrig fel!
Halvvägs till målet mötte värdparet upp med mönkijä och ställde upp ett provisoriskt tankningsställe med öl, Jägermeister och hotdogar. Smakade himmelskt!

Väl hemma på Klysgatan sattes vi i arbete. Påskäggen skulle målas  och gästerna tog sig an uppgiften med stort allvar. Allt från abstrakta färgsymfonier till påskkycklingar och Laskas gamar hamnade i äggkorgen.
Men målningsarbetet belönades rikligt. Vilket härligt påskbord med sill och fisk i många olika färger och former värdarna hade dukat upp! Här tronar en himmelsk Jansson bland sillrörorna och prinskorvarna. 
Det enda mörka molnet på himlen var Connys bäska droppar med stark smak av malört. Dropparna kunde endast sväljas med stora grimaser. Men gjorde underverk med matsmältningen!

Mätta och belåtna och glada och kanske lite runda under fötterna tog vi sedan en rask promenad tillbaka till hotellet i den mörka Ystadnatten. Alla sov, endast påskharen var vaken.

2 kommentarer:

  1. vilket äventyr ni har haft! Strandbilden kunde vara från Tullstranden i Hangö...förresten, jag älskar "Beska Droppar". När vi har svenskarna här med dom där små nubbflaskorna, får jag alla beskisarna:)

    SvaraRadera
  2. Ystad och Hangö liknar visst lite. Men Beska droppar få du faktiskt hålla för dig själv. Dehär dropparna hade Conny smaksatt själv, med malört från egen trädgård. Fortfarande väldigt beska...

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...