Famlar i mörkret

Hur kommer det sig att gatlyktor för det mesta går sönder under årets mörkaste veckor? "Vår" gatlykta gick sönder i strömavbrottet i natt och nu famlar vi i mörker på gården.

OK, det låter väl lite snålt det där med att vår gård endast är upplyst av stadens gatlykta, men faktum är att gatlyktan är väldigt strategiskt placerad mitt i vår infart och lyser upp både vår postlåda och vår roskis och platsen där jag parkerar min bil. Det blir ju verkligen tårta på tårta om vi också riggar upp en gårdslampa just där, så vi har lagt våra lampor vid garaget och uppe ovanför huset istället.

Men nu, då gatlyktan alltså lyser med sin frånvaro (!), nu är det mörkt minsann. Funderar nu på att önska en gårdslampa till julklapp.

5 kommentarer:

  1. Det finns såna där lampor som laddas med solenergi och som tänds av sig själv och kostar inte så mycket och som kan stoppas ner och flyttas om det behövs... :)

    SvaraRadera
  2. Och som lyser lika mycket som en mygga som pissar i havet...

    SvaraRadera
  3. Men tro det eller ej, gatlyktan lyser igen! Antingen var det verkligen blixtsnabb service eller så hade den bara tillfällig hicka efter strömavbrottet. Hur som helst - nu kan vi plocka undan ficklamporna igen!

    SvaraRadera
  4. jotack, Patte, vi har också av dom där "solenergilamporna", Camilla har riktigt rätt i ljusstyrkan. Camilla; jag tänkte föreslå ett samtal till gatuförsyn - eller vaddetnuheter i Raseborg, men ni har tydligen bättre service där i Tenala!

    SvaraRadera
  5. Jo, servicen tycks vara blixtsnabb idag :)

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...