På västfronten lite nytt

Nu har vi lite eftersläpning i rapporteringen här. Men bättre sent än aldrig,  tänker jag och vill ge er ett par Stockholmstips att lägga bakom örat tills ni besöker grannlandets huvudstad nästa gång. Där tillbringade vi ett veckoslut senaste månadsskifte. Passade på att botanisera i bokhandeln, äta lunch i Hötorgshallen och fika på konditoriet vid Stortorget. 

Men framför allt åt vi middag på Markus Aujalays restaurang Tegelbacken. Mackan var själv inte på plats på lördagskvällen, men vi njöt av en utsökt matupplevelse i hans anda. Konceptet avviker från det normala trerättersupplägget. Istället äter man 4-5 mellanrätter, alltså mindre portioner av t.ex Tartar av Fröyalax med mandarin, yuzu, forellrom, citronverbena och koriander eller Bakat lantägg med sotade svartrötter, balsamvinäger, stekt bröd, hollandaise och örtsallad. Min absoluta favorit blev Tortellini med tryffelfärskost, parmesan, smörad svampbuljong och riven tryffel. Det vattnas igen i munnen bara vid minnet...

Lite pliktskyldigt bestämde vi oss för att göra ett grundligt besök på kungliga slottet som kulturellt inslag. Såpass att vi anmälde till en guidad visning, vilket visade sig vara ett smart drag. Maken till engagerad, kunnig och underhållande guide får man leta efter. En mycket välspenderad eftermiddag. Ja, ett riktigt trevligt veckoslut på det hela taget. Sedan tog vi flyget hem.


Tortellini i smakrik svampbuljong. I bakgrunden ses Makens ankbröst. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

God jul!

Julaftonsmorgon glimmar, granen står så grön och grann i stugan och tyst det är i husen. Det här året har gått i rasande takt och nu är det ...