Slemklumpar och champagne

En rätt jag aldrig har varit riktigt sugen på att smaka är ostron. En grå slemklump med stark smak av tång, nej tack. Och eftersom jag har kommit så här långt i livet utan att stå öga mot öga med ett ostron, trodde jag faktiskt att jag aldrig skulle behöva utsätta mig för det. 

Men tjohej, livet ville annorlunda och på min femtiosjätte födelsedag fick jag lov att slurka i mig ett par gynnare. Till min hjälp hade jag en god vinägrett och ett glas torr champagne. Det gick bra. Men någon favorit blir ostron nog aldrig. Jag håller mig hellre till champagnen.

Ostronen inledde en fantastisk skaldjursmenu på anrika restaurang Knipan. 10 poäng för middagen och kvällen i övrigt. Mat och dryck och service sitter som det ska. Hoppas säsongen blir lyckad - alla tecken tyder på det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

God jul!

Julaftonsmorgon glimmar, granen står så grön och grann i stugan och tyst det är i husen. Det här året har gått i rasande takt och nu är det ...