Rapport från köksbänken

Nåja, nu är underverket testat och invigt. Tystgående, välknådande och retrosnygg. Så kan man beskriva den nya hushållssassistenten med tre ord. Och semlorna blev mycket bra. 

Snygg, va!

In action.




Recept på ca 20 semlor:

1 bit jäst
½ liter ljummet vatten
en liten handflata salt
tre rejäla kläm på sirapsflaskan
några nävar frön, t.ex. pumpa och solros
ett par deciliter havregryn
två rejäla klickar smör eller margarin
mjöl, gärna semlemjöl eller jästbrödsmjöl, till degen är lagom lös men fast fast

Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Knåda samman och rulla ut i längder som du skär i lämpliga bitar. Rulla semlor på en bakplåt, låt jäsa medan ugnen värms till 225 grader. Grädda ca 10 minuter. Ät med smör och ost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bättre sent än aldrig

Sist på bollen. Sent ska syndaren vakna. Var sak har sin tid. Jaja, nu har också jag äntligen tagit mig en tur på det nya, världskända konst...