Hemlagad rabarbersaft
1 kg rabarber i bitar
½ liter vatten
400-600 g socker
Koka vatten och rabarer till mos. Sila saften. Tillsätt socker och koka saft 10-15 minuter. Efter 5 minuter, sväng ryggen till och låt saften koka över och bränna fast i den keramiska hällen. Vänta på att brandlarmet börjar tjuta. Torka, städa och koka tills klart. Skumma och häll på flaska. Drick.
PS.
Saften innehåller inga konserveringsmedel, så om ni inte dricker allt meddetsamma, frys ner.
PPS.
För att ge saften en vackert rosa färg, släng med en ask frysta jordgubbar från 2015. Ge dig själv en klapp på axeln för att du har städat frysen.
PPPS.
Mesta effekt uppnås om du dessutom låter den klibbiga saften rinna ner i springan mellan spis och skåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar