Just nu funderar jag på hur deltagarna i Sveriges mästerkock hinner åstadkomma en gourmeträtt eller en hel trerättersmeny på till exempel 75 minuter. Vi har bjudit några vänner på middag ikväll och jag har stått i och förberett sedan i torsdags (med avbrott för sömn och jobb förstås). Maken sitter vid täljstensugnen och funderar (med gnisslande tänder) på hur eldsvådor egentligen kan uppstå då det är så förblingat svårt att få eld på en enkel brasa under gynnsamma förhållanden (torr ved, prassligt papper och gott om tändstickor). Och båda undrar vi oroligt om vi kan riskera åtal för penningtvätt då maken idag tömde tvättmaskinens filter på 9,40 i mynt. Nu hinner jag inte med fler funderingar, jag har några grytor att röra i.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Rekommendationer
I väntan på de nya näringsrekommendationerna passade vi på att frossa i kött och inälvsmat under veckoslutet. På lördagen åt vi en gräddig o...
-
Det är släpärtstider igen. Under några korta högsommarveckor då man får tag på åkerärter på torget. En kortare period än den riktiga kräfts...
-
Min arbetsplats har ett ovanligt rikt djurliv. Utanför huset strövar ofta hjortar och harar, och ibland kan en havsörn skymtas från konfere...
-
För några dagar sedan läste jag i Husis kåseri om kåsörens ständigt återkommande dröm där hon befinner sig hemma i sitt flickrum och packar...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar