Nej, det stämmer inte!

Nej, EU har INTE förbjudit böjda gurkor. Det finns en massa myter om allt det EU reglerar och förbjuder och bestämmer och gurkförbudet hör till en av de mest seglivade. 
Gurkor är indelade i fyra olika klasser så att gurkor kan sorteras på samma sätt oavsett i vilket land gurkorna ska säljas i. På så sätt vet konsumenten också vilken kvalitet en gurka har när den säljs under en viss beteckning. Det är ju opraktiskt om odlaren hade tjugoåtta olika sätt att klassificera gurkor på. Därför finns det en gemensam klassificering. Ju rakare gurkor, desto fler får plats i kartongen. 
Gurkor som är väldigt böjda finns därför inte med i någon av de fyra klasserna och säljs som "oklassificerade", men de är för sjutton inte förbjudna.

Läs mera här om allt det andra du trodde EU har blandat sig i och förbjudit. Julmust, bullar till kyrkkaffet och lekplatser till exempel. Bara påhitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...