Klädhängare eller inbrottstjuvar?

Häromdagen stod jag som vanligt i tvättstugan vid 6-tiden på morgonen och sysslade med nattens tvätt. Och råkade dra ner en metallstång med ett tiotal tomma klädhängare över tvättmaskinen. Detta åstadkom ett oväsen som påminde tex om en tall som faller över huset och drar med sig halva gaveln eller om ett gäng inbrottstjuvar som slår in alla fönsterrutorna i vardagsrummet med kofot. På en gång.
Det öronbedövande skramlet kunde ha väckt de döda och måste ha hörts ända till grannen. Med hjärtat i halsgropen väntade jag på att de tre urstarka och jättemodiga sönerna skulle komma springande för att se vad som hade hänt. Och eventuellt rädda sin stackars mor från någonting hemskt. Men inget hände. Absolut ingenting. Alla tre fortsatte att sova sin skönhetssömn som om inget hade hänt.

Ifall det nästa gång på riktigt är fråga om tallar eller inbrottstjuvar är det bra att veta att närmaste hjälpande hand finns hos farbror Sven i grannhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...