Var det bättre förr?

Nej, allt var inte bättre förr. Verkligen inte. Utom bensinstationerna. Bensin- stationerna var bättre förr. Då kallades de servicestationer och man kunde få enkel service för sin bil utförd av raska män i olika oljebolagshalare.

Idag bemannas bensinstationerna av kvinnor och flickor som om möjligt vet mindre om bilar än jag (och då vet dom absolut ingenting!) och man saluför allt mellan himmel och jord, till och med bränsle till bilar. Att be om hjälp med lampbyte eller påfyllning av spolarvätska eller koll av oljetryck eller lufttryck är helt onödigt, sådan service erbjuds inte. För då hinner inte personalen koka kaffe och steka hamburgare och sälja blommor, tidningar, mjölk, DVD-filmer, leksaker, godis osv i oändlighet. Jovisst saluför man vindrutetorkare och kylarvätska och bilschampo också, men det känns ibland som om biltillbehör är av sekundär betydelse just på bensinstationer.

Nu ser vi en återgång till bättre tider. Shell erbjuder sedan en tid tillbaka BETJÄNING på vissa mackar under vissa tider av dygnet. Vilken lyx att svänga in till macken, stiga ur bilen och låta betjäningspersonalen ta hand om tankande och påfyllning av spolarvätska eller någonting annat bilrelaterat som du helst inte vill befatta dig med.
Läs mera om Shells nya drive här: Betjäning på Shell. Det är nästan så att jag börjar fundera på att överge min nuvarande bensinstation och regelbundet åka iväg till Karis och tanka bara för att kunna njuta av sällsynt lyx.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...