Dagens strategi

Lägg upp dagens snöarbete enligt följande:

1. Skiftesarbete
Skotta i omgångar. Lite på morgonen, ett par turer på dagen och hoppas sedan på att snöfallet upphör mot kvällen så att du kan ta en finslipning innan du lägger dej.

2. Assistenter
Se till att få hem Ettan från stan så fort som möjligt eftersom han för tillfället är den enda i familjen som kan delta i snöarbetet.

3. Överseende
Ägna inga arga tankar åt de övriga familjemedlemmarna som hänvisar till ryggskott, stukade fötter och Himos-resor och därför inte kan delta i talkoarbetet. Du är en blid och saktmodig människa.

4. Snabbhet
Se till att få så mycket snö över till diket på andra sidan vägen så fort som möjligt. På så vis blir det snöplogens problem. Det spelar ingen roll att det blir liggande massor med snö på vägen. Det är också snöplogens problem.

5. ¤*@€&#!
Svär och perkla då snöplogen sedan skuffar tillbaks en hel del av snön på gården. I form av en rejäl och stabil snövall som är svår att få bort.

6. Belöning
Tänk på ett glas rödvin som hägrar då du är klar. Eller två.

7. Omväxling
Växla mellan snöskuffare, snöskovel och snöraka för att minska påfrestningen på rygg och armar. Tur att Fiskars har en massa bra verktyg i sitt sortiment som gör att arbetet går som en dans!

8. Framtiden
Övertala Maken att köpa en snöslunga. ASAP.

9. Energi
Tanka mellan skiftena. Förslagsvis grisfilé, svampsås och ugnsstekt potatis idag.

10. Övrigt
Tänk på att dricka mycket och tänja efteråt!

1 kommentar:

  1. låter bekant.... men jag väntar på den snälle bonden som brukat förbarma sej över oss IFALL han har vägarna förbi o jag ber till gud att han ska ha det ida.... har varit några gg ren o putsa fram bilen....h av vessökusinen

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...