Veckoslutet inleddes på restaurang China Ho Wah med favoriten stekta nudlar med kyckling. Sedvanligt smakar man friskt också på bordssällskapets rätter, så nudlarna varvades med nasi goreng och friterade småräkor. Dom som ännu orkade, åt munk på Sotku till efterrätt.
På lördag gästade vi svärmors grytor i Pargas där det serverades rödvinsmarinerad hjortstek och gräddpotatis. Och naturligtvis fastlagsbulle till efterrätt.
Och idag skidade vi på förmiddagen i härligt solsken på isen, sedan deltog vi i Thomas kampanjöppning inför riksdagsvalet och samlades till slut kring mammas matsalsbord där det också vankades stek 'with all the trimmings'. Calle föredrog chokladweetos och riskakor till middag - han har ännu inte riktigt hunnit förfina sina smaknerver.
För att inte tappa kontakten till köksregionerna helt, passade jag i morse på att förbereda veckans vardagsmat och svängde ihop en broiler-baconsås till måndagen och en lasagne som jag förgräddade så att den går snabbt att tillaga på tisdagen. Skönt att ligga steget före...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar