Vem äter örnarna?

Min arbetsplats har ett ovanligt rikt djurliv. Utanför huset strövar ofta hjortar och harar, och ibland kan en havsörn skymtas från konferensrummets fönster. Det är väl trevligt. Mindre trevligt är djurlivet som får för sig att ta sig in i huset via öppna lastdörrar och fönster eller olika slags rör och andra öppningar. Ormar, möss och fladdermöss. Ja, jag menar allvar. 

Det allvetande kaffebordet smidde idag stora planer på att börja hålla fabrikskatter som kunde sätta pli på otyget. Och det är ju i sig en strålande idé. Katten på råttan och så vidare. Katter är ju förresten väldigt avstressande djur som positivt kunde påverka stämningen på jobbet. 
En av de mer framsynta diskussionsdeltagarna funderade ändå på vad som händer om det blir för många fabrikskatter i något skede (ja, vi har massor av kräldjur och gnagare!). Och någon annan föreslog att man då kunde skaffa fabriksörnar, eftersom örnar som bekant gärna äter katter. Men vem äter örnarna, ifall de blir för många? Står örnen högst i näringskedjan? Kunde man - i händelse av ett överskott av örnkött - ha örn på lunchmenyn? Vad smakar örn? 

Frågorna är många, svaren inte särskilt pålitliga. En bra start på arbetsveckan!

1 kommentar:

Omväxling är ansträngande

En hektisk men intressant vecka börjar närma sig sitt slut. Söndag i Zürich,  eller egentligen på ett hotell invid flygplatsen. Måndag på fi...