Husmorstips 7

Tillåt mig för en gångs skull servera er ett riktigt husmorstips, utan klantiga påföljder. Ägg- och ansjovissmörgås är ett utmärkt kvällsmål till exempel en kulen söndagskväll. Förslagsvis med ett glas skummande öl till. Eller en kopp te ifall du inte gillar öl. 

Gör så här: 
Koka ett gäng rätt så hårdkokta ägg. Koktiden är som vanligt omöjlig att förutspå, jag har kokat hårdkokta ägg i 3 minuter och löskokta ägg i 8 minuter. Det är alltid ett litet lotteri då man knäcker det första skalet. Men satsa på långkok, hårdkokta ägg är lättare att skiva. Skala äggen och skiva dem. Varje välutrustat kök har förstås en äggskärare. Har du inte ett välutrustat kök går det bra att skära dem med kniv också, eller varför inte mosa dem direkt på brödet. Öppna en ask ansjovis. Montera din smörgås och njut. 

Jag kan alltså också åstadkomma måltider utan fummel och kaos. Någon kanske kan tycka att ägg- och ansjovissmörgås inte är en måltid, men tro mig, det utgör faktiskt ett utmärkt kvällsmål. Mer mättande än en vanlig ostmacka men lättare än spaghetti carbonara. Mums. 


Perfekta ägg. Koktid? Ingen aning. Glömde sätta timern på. 

Riktiga konnässörer (Hej Systrami!) påstår att det är skillnad på ansjovisprodukterna.
Jag påstår att skillnaden inte är märkbar. 

Hjälp så gott!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husmorstips 7

Tillåt mig för en gångs skull servera er ett riktigt husmorstips, utan klantiga påföljder. Ägg- och ansjovissmörgås är ett utmärkt kvällsmål...