Spoiler alert

Avslutade semestern med att läsa årets femtioandra bok. I början av året slängde en vän nämligen ut en utmaning på Facebook och frågade om vi klarar av att läsa en bok i veckan under 2018. (Själv nådde hon målet redan i början av sommaren). Och nu är alltså mina 52 böcker avklarade. 

De två senaste verken avviker aningen från den normala litterära högen av deckare, chicklit och historiska romaner, men på ett positivt sätt. Båda är skrivna i dagboksform, den ena utspelar sig på Mars och den andra i Skottland. 

Shaun Bythell driver ett antikvariat i en liten by i Skottland. Han avskyr sina kunder, och underhåller sina läsare med att beskriva alla konstigheter som bokhandelns besökare ställer till med. Det är inte lätt att vara bokhandlare. 


The Martian av Andy Weir handlar om en astronaut som blir strandsatt på Mars. Det är inte mycket jag fattar av de kemiska experiment och tekniska lösningar han tar till för att överleva de 486 solar innan han kan undsättas, men science fiction-romanen håller en i sitt gastkramande grepp trots att man inte förstår allt vad han egentligen sysslar med. Underhållande loggboksanteckningar! 


PS. Han blir räddad till slut. 
PPS. Fortsätter nu med de följande 52 böckerna, Pia!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...