Höstmörker

Det har varit lite tyst här de senaste dagarna. Och rätt så tomt i huvudet också. Det känns som om dagarna bara rullar på utan större innehåll och inget värt att sätta till pränt passerar. 

Men kanske det egentligen inte är så illa? Sommaren övergår i höst. I nästa vecka kör vattenjumppan och de andra jumppagrupperna igång igen. Sönerna har övergått från att vara flitiga arbetare i vingårdarna till att bli studerande igen. Maken tömmer skogarna på svamp snabbare än jag hinner rensa och förvälla och tillaga. Plommonen mognar och trillar ner. Kvällarna är mörka och fuktiga och vi har igen mattor på golvet och terrassdörren stängd. På resande not har sparkat igång säsongen. I lördags var det Raseborgs Pride i Ekenäs med färggrant tåg och uppträdanden i Stallörsparken. Sädesfälten gulnar och böjer sig för vinden. Visst sjutton händer det hela tiden, varje dag blir det mer och mer höst. Vilken härlig årstid!

Backyard boogie med Ettan bakom trummorna uppträdde på pride. 
Vi har faktiskt inte hunnit äta fjolårets svamp från frysen ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...