Stekt potatis

I våras var vi tvungna att köpa en ny grill. Grillen är i flitig användning från våren till sena hösten, under sommarmånaderna äter vi mestadels grillat i olika former utomhus. Så vi hade helt enkelt slitit slut den gamla.
Det var inte lätt att hitta "den rätta" grillen för en rimlig summa, men vi fastnade för en Campingaz från Rautia, lagom stor med 3 brännare, galler och stekplatta. Den hade också en kokplatta på sidan om, som vi egentligen inte var så intresserade av. Vår elspis står ju ändå rätt så bekvämt i köket vidpass 20 steg från grillplatsen. Men efter mycket väljande och vrakande och jämförande bland Rautias grillutbud blev det ändå denhär, trots kokplattan.


Och visst är det ändå ganska behändigt att använda plattan istället för att hålla på att kocka på två ställen och springa som en tätting mellan dem. Idag lunchade vi på grillbiffar och stekt nypotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...