Vintersolstånd

Så är den här. Årets kortaste dag. Tittade i misstag ut genom fönstret mitt på dagen och märkte till min förvåning att en vinterblek sol kastade sina tunna strålar över det skira vita snötäcket på marken. Det kompakta vintermörkret skingrades för en kort stund. En blekt blå himmel skymtade mellan de vackra vita molnen. En sån härlig dag!


Och i morgon tar vi redan ett tuppfjät mot längre dagar. Ännu dröjer det tills man märker skillnaden, men vidpass Tjugondag knut då granar, tomtar och annat julkrafs har stuvats tillbaks i sina lådor, då ser man redan en märkbar förändring. Också i år ska det bli vår!

1 kommentar:

  1. Ja, det är verkligen mörkt nu då snön försvunnit också härifrån nordligare breddgrader. Men som du säger, efter några veckor märker man redan skillnad då man åker in till jobbet och hem på eftermiddagen, litet ljusare blir det varje dag. Må vi stå ut till dess!

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...