Klappar och bollar

Julaftonen begicks i muntra tecken på Gabrielsbacken. Det åts och dracks och smälldes smällkarameller och tändes ljus och delades julklappar och spelades spel och en massa annat skoj. Till långt in på natten.


Hos oss delas julklapparna först ut i (orättvist) stora högar tills alla säckar gapar tomma. Sedan vidtar öppnandet av klapparna, i tur och ordning så att alla har tid att beundra och kommentera varandras gåvor.


Är man som Calle tre år gammal är man tillåten att göra små undantag från turordningen - dels för att man helt enkelt inte KAN vänta på sin tur och dels för att man har den avgjort största julklappshögen och det är lika så bra man öppnar sina paket i en jämn ström så att man är klar ungefär samtidigt som alla andra.
Ändå gav sig Calle tid att snabbt prova endel av sina julklappar anefter som han slet upp snören och papper. Bland annat tog han sig för att hänga upp sin nya fina glasboll i vår gran. Där var moster Camilla inte tillräckligt snabb att assistera, utan vi lyckades förstås tappa bollen i golvet så den gick i tusen bitar.
Nu har jag beställt en ny boll från Unicefs verkkokauppa.

Där finns också mycket annat fint att beställa. Och samtidigt stöder du Unicefs verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...