Idag ställde yngsta sonen och jag till med kinesisk middag. Det blev vårrullar med sötsur sås (finns färdiga i frysdisken), friterade tigerräkor och kycklingwok. Sonen hackade grönsakerna till woken, gjorde frityrdegen och friterade så oljan strittade. På min lott stod wokande och riskokandet. Farbror Ben hjälpte till med woken. Frityrdegen var inte god, vi måste absolut hitta ett bättre recept till nästa kinainspirerade middag.
Men hur gör man likadant ris som serveras på kina-restauranger? Det är stört omöjligt att äta jasminris med pinnar, det är helt enkelt inte tillräckligt klibbigt. Goda tips, anyone?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Håller på att lära mig ett nytt språk
Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...
-
Det är släpärtstider igen. Under några korta högsommarveckor då man får tag på åkerärter på torget. En kortare period än den riktiga kräfts...
-
Min arbetsplats har ett ovanligt rikt djurliv. Utanför huset strövar ofta hjortar och harar, och ibland kan en havsörn skymtas från konfere...
-
Under semestern sysselsatte sig Maken med ett snickararbete av gigantiska mått. Ja, inte storleksmässigt alltså, utan arbetsmässigt. Med ett...
Lidl:s jasminris blir mycket klibbigt...åtminstone hos oss
SvaraRaderaTack för tipset. Mot Lidl...
SvaraRadera