Tid att reflektera

Nu är det hög tid att plocka fram reflexerna och västarna ut skåpet!
Vägarna vimlar av mörkklädda motionärer som skrämmer livet ur oss bilister genom att plötsligt, utan förvarning, dyka upp som gråa skuggor vid sidan av bilen. Även om du håller dig på sidan av vägen och vidhåller att du nog ser bilen även om chauffören inte ser dej, så är det en livsfarlig lek att irra omkring längs höstmörka vägar utan reflexer eller lampor. För att inte tala om alla de som dessutom släpar omkring på en hund med mörk päls, fast i ett mörkt koppel. Om ni vill leva farligt - fine, men tänk på att ni äventyrar livet också för andra.
Men höstmörkret är inte en ursäkt för att bli en soffpotatis. En promenad i den kyliga höstkvällen gör susen åt alla som känner sig trötta och glåmiga. Så fram med reflexvästen nu och ut och vandra!

1 kommentar:

  1. Ja, du har förstås rätt i dom mörka fotgängare - men ännu värre tycker jag är dom mörka cyklisterna, som kommer från ingenstans - och snabbt!
    Tänk om det händer nånting - jag ser redan rubrikerna i VN "En äldre kvinnlig bilist...."

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...