Dagen efter dagen efter

Veckoslutet är firat i glada vänners och släktingars sällskap. Helt enligt planerna blev det en jätterolig helg, som kräver ett par dagars återhämtning. Därför passar det utmärkt att hålla ett par dagar ledigt på sportlovet och njuta av det vackra vädret tillsammans med ungarna. Men bara två, i onsdag är det jobb igen.

Lördag och söndag firades alltså i sällskap av moster och morbror, kusiner med äkta hälfter och småkusiner i massor och mycket traditionellt program som vindrickande, yatzyspel och skratt och skoj. Vi satt 19 personer kring bordet här hemma på lördag kväll. Middagen började med sillröra på Backers maltlimpa. För den som inte gillar sillröra fanns det sallad med halloumi och melon. Huvudrätten bestod av grisfilé med trattkantarellstuvning och ugnsgrönsaker (potatis, morot, fänkål, rödlök, körsbärstomat, paprika, broccoli och haricots verts). Allt avrundades med kaffe och dajmkaka. Maten räckte nippanappa till men ingen gick i alla fall hungrig från middagsbordet. Senare på kvällen dukade Maken fram nattmat och stekte korv så det stod härliga till.
Som traditionen bjuder var det sedan samling kring soppkastrullen på söndagen innan gästerna åkte hemåt och värdarna tog itu med städning. Sådana här veckoslut kan man inte ha ofta, men jag väntar redan till nästa träff!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...