Mexikansk kulturdag

Det årliga sportlovsevenemanget i goda vänners lag föll i år på oss att ordna, och under de usla väderföhållandena bestämde vi oss för att i år skifta programmet från sport till kultur. Sagt och gjort,  dagen startade med kaffe och fastlagsbulle och en liten shot Hanki på vår terrass. 




Sedan följde en rask promenad i slask och småregn till Raseborgs museum, där vi först såg Helene Schjerfbeck-utställningen och sedan basutställningen Alla tiders Raseborg. Sedan skuttade vi över gården till Pro Artibus och tog oss igenom den surrealistiska utställningen Nested Realities Akt II, om än med lite mindre iver mot slutet. Det är inte alltför ofta man går på museum i egen hemstad!
 

Efter en lika rask promenad hem, med en liten avstickare till det våta, kalla och hala utegymmet, väntade bastu och en kall öl. Nybastade och rosiga om kinderna bänkade vi oss kring en texmex-buffé med extra allt och avslutade därefter kvällen med brädspel och Raseborgs-Quiz. Så kan också en vinterdag tillbringas.





Vinterjippot har ungefär 15 år på nacken och har gått av stapeln i snöigt och kallt före, i ihållande regn, med stora snödrivor eller på barmark. Vi har skidat, åkt pulka, varit drevkarlar på jakt, stekt plättar på isen på Lojosjön, bilorienterat i Ekenäs, badat badtunna, övat skytte, orienterat i Fiskars, ätit otaliga grillkorvar, kastat pil och skrattat oss hesa. Det är bra med traditioner.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...