Matupplevelser runt hörnet

Jag blir ofta glad om en ny restaurang etablerar sig i stan. Det är kul med omväxling. Men sällan blir jag så ivrig som nu då den nepalesiska restaurangen Kripa slår upp sina dörrar! Hur länge har vi inte väntat på att få njuta av det sydostasiatiska köket i hemstaden! Och vi är helt tydligt inte de enda. En vanlig fredag kväll i februari är restaurangen fullsatt,  dörren går i ett och väntetiden är lååång. Men helt olikt ekenäsborna är det ingen som knorrar eller går argt ut då maten låter vänta på sig,  utan vi sitter lugnt och väntar och avnjuter dofterna och en Gurkhaöl under tiden. Personalen (ägarna?) arbetar snabbt men lugnt och ber hela tiden om ursäkt för att maten dröjer. Restaurangen har egentligen inte öppnat och de har egentligen inte allt klart för så här mycket gäster. (Speciellt kocken verkar vara på bristningsgränsen.)

Vi väcker smaklökarna med lite momos och räkor. Det bådar gott! Sedan är vi redo för tikka och saag och paneer och lamm i olika former.  Härligt naanbröd och raita hör till. Och vi äter och njuter och nästan slickar skålarna. Kocken levererar,  också under press tydligen. 

Fem chilin av fem! 🌶🌶🌶🌶🌶 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...