Det allvetande kaffebordet

Kaffebordsdiskussionerna på jobb är ibland lama, intetsägande och ointressanta. Ibland galet tokiga och hysteriska. Ibland lärorika och vetgiriga. Och ibland bara fel.

Häromdagen diskuterade vi pendlande in till huvudstadsregionen och konstaterade att det är en prövning nu under den mörka årstiden med lömskt före och frikostigt med djur längs dikeskanterna. Kaffe hemma i köket eller snabb take away i Pickala konstaterades vara av nöden, men samtidigt besvärligt då kaffet gör sig påmint och vill ut tillbaka innan man är framme. Det är ju inte precis läge att stanna vid vägkanten och kissa som endel oblyga karlar får för sig att göra.
-Fast det är väl ändå socialt acceptabelt för män att ta en stril bredvid bilen, sade då en normalt mycket hyfsad och städad manlig kollega. (På fullt allvar alltså.)

Vi kvinnliga kaffetanter tog honom snabbt ur den villfarelsen. N.E.J.  Det är  alltså INTE socialt acceptabelt för vuxna människor av något som helst kön att stanna bilen vid vägrenen och lätta på trycket. Ifall du undrar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...