Nödutgångar och biblar V

Camillas hotellskola återvänder tillfälligt, inspirerad dels av den gångna veckans hotellnätter och dels av en FB-vän som ondgjorde sig över WC-papprets placering i sitt hotellbadrum. (Ja, det är stora och svåra problem vi tampas med i dagens värld.) Det är egentligen konstigt att det inte uppstår fler ryggskott eller nackspärrar bland hotellgäster som tvingas svänga sig 360 grader eller sträcka sig 3 meter framåt för att nå pappret. Hur svårt är det att planera ett badrum så att WC-pappret finns bekvämt inom räckhåll bredvid toalettstolen? 
I samma andetag vill jag också lyfta fram de illvilligt konstruerade hårtorkarna som sitter fästa i väggen med en alltför kort och kraftig snurrsladd och där man måste hålla knappen intryckt för att kunna blåsa håret. Hur är den handen konstruerad som kan svänga sig i olika vinklar samtidigt som en tumme eller ett pekfinger med kraft trycker in en liten obekväm knapp? Har faktiskt aldrig riktigt förstått varför denna konstruktion används – finns det verkligen hotellgäster som lämnar hårtorken på då de lämnar rummet? Och om någon gör det, skulle det vara jättefarligt?
Livets olidliga vedermödor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...