söndag 1 april 2018

En dag som alla andra

Ikea lanserar ett nytt doftljus, med doft av köttbullar. Ifolors nyaste produkt är personliga knäckebröd med dina egna foton. Pargas vill dra spårvagnsnäten från Åbo ända ut till Rävsundsbron. VR har miljötänk och lanserar en ny Super-Eko-biljett där tåget drivs genom att trampa på motionscykel så att du kan påverka ditt eget biljettpris genom att trampa fortare och hårdare. Netflix ska göra om Vi på Saltkråkan och en varg har ockuperat en parkeringsgrotta i Jakobstad. April, april!

Varje år är det också någon som minns hur svenskarna lurades att trä en nylonstrumpa på sin teve-apparat för att få färgbild, hur engelsmännen trodde att spaghetti växer på träd eller hur Burger King introducerade en hamburgare för vänsterhänta. Här i Västnyland blev vi glada då kung Carl-Gustaf ville köpa Hangö Casino, eller då vi hörde att centrumplan i Ekenäs skulle beläggas med påskgräs. 

Det bästa aprilskämtet är det som man faktiskt går på om man inte är skärpt. Och så gäller det ju att hålla koll på sina fake news också de andra 364 dagarna på året. En nypa hälsosam misstänksamhet är alltid på sin plats då man scrollar i nyhetsflödet. Man behöver inte tro på allt. 

Därför är det skönt att läsa om pålitliga Skatteverket som redan nu informerar om de nya skattekorten som skickas ut i november. Nu kan man välja söta bilder av katter och hundrar och Chuck Norris som dekoration på korten, allt för att dämpa ilskan då skatteprocenten stiger. Tacka vet jag riktiga nyheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar