söndag 6 augusti 2017

Semestersummering

Jaha. Så var då årets sommarledighet avklarad. I morgon väntar jobbet. Det har på min ära varit en märkvärdig semester. På plussidan kan noteras att vädret har varit ok, inte för blåsigt, inte för regnigt och inte för varmt. Lagom. På plussidan kan också nämnas att jag åtminstone inte har jobbat ihjäl mig med arbeten som mattvättning (avklarat med Makens bistånd redan före), städning eller trädgårdsarbete. Avkoppling har varit nyckelordet alltså. 

På minussidan, som många av våra vänner vet, framträder två smärre katastrofer. En badrumsrenovering gone bad och ett motorhaveri med därpå följande bogsering i hamn. Den utomordentligt välutarbetade planen för årets ledighet omfattade en komplett renovering av badrummet under de tre veckor vi tänkte segla jorden runt. Eller en bit i alla fall. Men fuktskador i badrumsgolvet krävde en extra torktid på två veckor, varför badrummet naturligtvis inte stod färdigt som planerat. Lagom tills Maken började jobba alltså. Då var goda råd dyra! Var ska vi bo medan huset är i totalkaos och saknar både vatten och badrum? Men det finns underbara människor som utan att tveka ställer sitt hem till vårt förfogande under ett par veckor. Med ett nödrop ska huset bli såpass beboeligt att vi kan flytta ut då invånarna behöver sitt hem igen. Tack för den livräddande gärningen!

Som klart minus - åtminstone i kassan - kan räknas motorhaveriet vi råkade ut för under seglingsvecka 2. Motorn gav alltså upp och båten omhändertogs av kunniga mekaniker. Positiva händelser som ändå kan härledas av detta blev två hotellnätter i Hufvudstaden och tre dito på stugan i Pargas. 

Summa summarum så har vi överlevt sommaren med många fina minnen i behåll men också med en viss frustration över att inte få sova i egen säng och greja på i eget kök (börjar vara trött på allt uteätande nu). Mina kläder är mestadels på fel ställe (tack mamma för tvätthjälp!), laddarna borttappade och bären på gården blir oplockade. Ska bli skönt att få rutiner på jobbet igen. Bara fem dagar till hemkomsten nu. 
 
I Borgå fick vi vara med och fira ett härligt diamantbröllopspar! 60 rosor i buketten.

I Helsingfors drack vi öl och åkte spårvagn.


Frukosten ombord är dagens viktigaste och bästa måltid.
I Lovisa hängde vi med härliga människor och spelade kort.


På Attu fiskade vi och åt nyrökta abborrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar