söndag 15 maj 2016

Rassel

Nu rasslar det in husmorspoäng igen. Just det - bakbloggaren slår till igen. Idag har jag fyllt kakburkarna med skurna chokladbröd och maränger. 


För att det är så kul att baka! Speciellt då man inte ′måste′ utan bara gör det för att det regnar ute.


Skurna chokladbröd
30-40 st beroende på storlek

200 g smör
1,5 dl strösocker
2 äggulor
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Rulla degen till rullar och lägg på bakplåtspapper. Platta till rullarna (lämna utrymme mellan längderna också, de växer lite i ugnen!). Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda ca 15 minuter i 200 °. Skär längderna i sneda kakor medan de ännu är varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar