Tjockskallighet

Helsingforsare (eller invånare i Hufvudstadsregionen överhuvudtaget) är väl inte annorlunda än andra finländare. (Endel av dem kanske anser sig lite bättre än oss andra, men så är det ju givetvis inte.) I ett avseende är Hufvudstadsborna i alla fall imponerande duktiga och mycket bättre än vi landebor - de använder cykelhjälm!

Då man sitter i morgongröten på Ring Ettan och väntar på att kön ska masa sig framåt och det röda ljuset ska ändra till grönt, då har man tid att följa med cykelpendlarna som susar fram längs med cykelvägarna i vådlig fart. Man blir så glad då man ser att bara ungefär var femte eller sjätte cyklist cyklar utan, medan de övriga har hjälm. Halvproffsen med tights, mammor med barnsitsar bakpå cykeln, pappor med cykelvagn, till och med kostymnissarna - alla har de hjälmar. Och de som cyklar utan är oftast tonåriga flickor och pojkar eller äldre farbröder.

Om du observerar cykeltrafiken längs Raseborgsvägen en tisdagsmorgon vid 7-8 tiden vågar jag påstå att förhållandet är åtminstone det motsatta, troligen mera i stil med tio cyklister utan och en med hjälm.
Kanske vi Raseborgare inte behöver hjälm för att vi är mera tjockskalliga?

2 kommentarer:

  1. Ni har säkert ett extra huvud i garderoben ??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inte ett extra huvud. Men nog ett och annat skelett :)

      Radera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...