Loppisfynd

Årets höjdpunkt i Tenala, Lions sommarloppis, gick traditionsenligt av stapeln lördag efter midsommar. Vädret var inte det bästa, men det regnade i alla fall inte. Under några korta men intensiva eftermiddagstimmar ska man armbågas med 1500 andra besökare för att kolla in utbudet bland kärl, resväskor, möbler, leksaker, böcker, mattor, tavlor, maskiner, skodon, tavlor, redskap och en massa annat. Man ska köpa lotter, äta grillkorv, spekulera på auktionsutbudet och kanske ge sig in i lite budgivning. Man ska meta och snurra på lyckohjulet och ta en kopp kaffe. Man ska hämta ut sina lotterivinster. Och man ska träffa bekanta.

För att klara av pärsen bör man i förväg se till att vässa armbågarna, tänja på tålamodssträngarna och naturligtvis fylla plånboken med både mynt och större sedlar, för allt som man satsar på loppisen går till Lions och hjälper dem att hjälpa. 

Semesterläsningen är räddad! En plastkasse med böcker à 5 euro. 

Vi köpte en gräsklippare till! Den nya självdrivande med uppsamlare känns lite klumpig runt bärbuskarna, så vi tänkte pröva på att köra med riktigt äkta handkraft där. 5 euro.
Lionsdamernas stånd med pajer och potatisgröt är alltid välbesökt.
I år blev det en rabarberpaj. 
Lite nya kaffekoppar är aldrig fel. Istället för engångsmuggar, kanske.
Tio felfria och jättesöta kaffekoppar à 3 euro. 
En blompall kan man ha nytta av. För sina blommor.
Eller för ölburkar som Maken och Svågern föreslog. 5 euro. 

Och då man läst böckerna. Och kanske tröttnat på kaffekopparna och blompallen. Prövat gräsklipparen och konstaterat att det ändå gick lättare med trimmern. Då kan man packa grejerna i bilen och föra dem tillbaka till Lions till nästa års loppis. Ja, inte rabarberpajen förstås, men allt det andra. Hjälp Lions att hjälpa!

2 kommentarer:

  1. ja just det....du gjorde tvärtom än jag! Har flere lådor med böcker, kaffekoppar och kläder på väg till loppis den 14.7. Visserligen inte Lions, men vi brukar ha roligt med grannen.

    SvaraRadera
  2. Ja men så gjorde vi också - förde en sats prylar till loppisen på fredag kväll och hämtade "nytt" hem på lördag. Varor och pengar i omlopp vet du...

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...