Skugglistan

Undervisningen i Huslig Ekonomi blir bara bättre och bättre! Visst lärde jag mig en massa nyttigt under hussatimmarna i Sarlinska högstadiet på 1970-talet (och använder till och med fortfarande några av recepten vi fick i kökslamellerna eller i provköket), men dagens Huslig Ekonomi är faktiskt snäppet bättre. Speciellt hemuppgifterna, som alla tre sönerna faktiskt har skött med inlevelse.

Idag kom yngsta sonen hem med ett papper med vårens hemuppgifter som omfattar allt från byk till kakbak och matlagning. Det ska minsann bli några intressanta veckor här framöver.

Men några vardagliga men mycket väsentliga uppgifter saknas nog från listan. Här kommer den dubbelarbetande trebarnsmammans skugguppgiftslista i huslig ekonomi:

  1. Värm 2 färdiga mikromatsportioner
  2. Piffa upp Saarioinens spenatplättar så att de ser ut som en riktig middag
  3. FYLL DISKMASKINEN
  4. Tillred en måltid för tre personer då kylskåpet förutom lampan innehåller endast en förpackning ägg, ättiksgurka och ketchup. Tid 7½ minut
  5. Torka smulorna från köksbordet
  6. Värm ärtsoppa på burk utan att bränna i botten
  7. Rengör en kastrull som bränt i botten
  8. Mät upp riskorn i kastrull UTAN att tappa en halv deciliter ut över köksgolvet
  9. Gör sås av Knorrs färdiga såsmix 
  10. TÖM DISKMASKINEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...