Livet som medelålders - del 2

Plötsligt har jag blivit rädd för att gå i trappor. Nå, inte i trappan till nedre våningen hemma eller trapporna på jobb där jag springer som en gasell vareviga dag. Förstås. Men i smala trappor, ojämna trappor, ostadiga trappor och framför allt i okända trappor. På väg ner alltså (uppför går det bra ännu).

Har det att göra med att mina medelålders ben nu har blivit ostadiga och opålitliga? Eller har det att göra med sviktande synskärpa både på långt håll och nära, vilket resulterar i dålig avståndsbedömning?
F-n vet, men där går jag på darrande ben och håller krampaktigt i ledstången eller till och med väggen om stången saknas. I de riktigt värsta trapporna med lösa stenar eller extremt smala trappsteg eller i snöiga och isiga trappor på vintern regredierar jag till barnstadiet och går nerför ett trappsteg i taget.

Mina nära och kära vet inte om de ska skämmas för mig eller bara vråla av skratt. Men brutna ben vill jag inte ha, så skratta på ni bara!

2 kommentarer:

  1. Oj, Camilla, det där var verkligen mitt i prick! Välkommen i klubben....
    Kan du föreställa dig hur det är att guida i Raseborgs slott med Kristinas långa medeltida klänning och inga ledstänger?
    Bongade dig på VN idag, förresten! Ha en skön morsdag med de dina :)

    SvaraRadera
  2. Välbongat hördu, jag försökte se anonym ut...
    Och tack för att du avslöjade att jag inte är den enda som blir stapplig med åldern!

    SvaraRadera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...