Om temperatur och lättklädda unga damer

Det har varit ont om vinterdagar hittills denna vinter. I själva verket har den termiska vintern inte alls börjat här i södra Finland. (Den termiska vintern anses börja då dygnsmedeltemperaturen sjunker permanent under nollstrecket). Jag har tappert försökt heja fram lite kallt och snö och is, men börjar snart luta åt att det skulle vara lika bra att hoppa fram till våren nu. Vi är ju ändå redan i februari. 

Det finns ändå en strimma hopp för alla som är sugna på vinter. Så tänker jag eftersom dragkedjan i min vinterrock gick sönder häromdagen. Jag har fört in rocken för reparation och får vänta ungefär 3 veckor tills den är klar. Och tror starkt på att Murphy kommer att skicka in en kallfront eller två eftersom jag ska klara mig utan min varma vinterrock under tiden. Ni får tacka mig för årets vinter om det blir någon. 

Lite i samma ämne tänker jag på den lättklädda flicktrion jag såg på stan idag. Inte lättklädda i den meningen, alltså, men med öppna tunna rockar, ingen halsduk, inga vantar och bara ben i den obligatoriska glipan mellan strumporna och de tajta leggingsarna. Inga tecken på förfrysning uppvisades, men jag undrar när exakt dessa varmblodiga unga töser förvandlas till ständigt frusna gnälliga tanter som sveper in sig i sjalar och hemstickade yllesockor och klagar på temperaturen både inomhus och utomhus?

Nu dags för eld i brasan.

2 kommentarer:

  1. Idag meddelades i långa väderrapporten att isbrytarperioden är slut för i år på Saimen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen då så. Inte ens en söndrig dragked var till hjälp den här vintern tydligen.

      Radera

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...