Det kunde ha varit vi

Platsen är Dalsbruks gästhamn. Det finns gott om plats, vinden är svag och en Targa modell större är på intåg. Ombord finns kapten med fru, mormor och morfar samt två barn. En rejäl besättning alltså. Dessutom står hamnvakten på kajen för att ta emot förrepet. Bojkroken krokas i och Targan glider mot kajen precis som den ska. Sen börjar det hända. Förtöjningsrepet befinns vara för kort, kapten griper tag i flaggstången för att försöka rädda situationen, varpå flaggstången brister med en smäll. Kapten ramlar i. Och tappar dessutom sina glasögon i vattnet. Tumult uppstår. Kapten halas upp tillbaka, Targan backar utåt och får ett längre rep så att den når kajen. 

-Inte en av de snyggaste landtagningarna, tänker jag, tre båtplatser bort, och lutar mig avslappnat bakåt i sittbrunnen med ett glas prosecco i handen och en bok i den andra. Men en av sommarens roligaste. Och det bästa är att det inte var vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...