Flyttlasset

Idag skriver vi den första oktober i nådens år 2017. Höstdagjämningen är för längesedan firad och vi går med stormsteg mot mörkare tider. Snart flyttar vi klockan till vintertid. Och båten är klar för upptagning och vinterförvaring. 

Ett sånt herrans jobb det är förresten. Allt ska tömmas och man undrar vem i fridens namn har släpat dit alla dessa grunkor och grejer. Och man blir helt matt då man tänker på att allt ska bäras dit tillbaka också i något skede. Allt luktar båt och måste vädras och tvättas. Seglen ska vikas ihop exakt och precis (noggrannare vikning än våra lakan, kan jag meddela). Alla snören och rep och tampar och snoddar ska flyttas och snos om. Bommar och master ska tas ner. Vatten- och septitankar ska tömmas. Vin ska drickas upp. Däck ska skuras. Och båtgodiset ätas upp. Det är inte lätt att vara kapten.

En bråkdel av alla grejer.

Kom ihåg att kolla alla skåp. Du vill inte hitta några fuktiga surskorpor eller ett halvt paket kaffe i båten nästa vår. 

Årets sista anteckning.

Skönt att få hållas på landbacken en tid framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...