Just nu funderar jag på hur deltagarna i Sveriges mästerkock hinner åstadkomma en gourmeträtt eller en hel trerättersmeny på till exempel 75 minuter. Vi har bjudit några vänner på middag ikväll och jag har stått i och förberett sedan i torsdags (med avbrott för sömn och jobb förstås). Maken sitter vid täljstensugnen och funderar (med gnisslande tänder) på hur eldsvådor egentligen kan uppstå då det är så förblingat svårt att få eld på en enkel brasa under gynnsamma förhållanden (torr ved, prassligt papper och gott om tändstickor). Och båda undrar vi oroligt om vi kan riskera åtal för penningtvätt då maken idag tömde tvättmaskinens filter på 9,40 i mynt. Nu hinner jag inte med fler funderingar, jag har några grytor att röra i.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ett evigt firande
Idag har jag åter en gång firat min födelsedag! Tänk att få använda sina födelsedagspresenter just då det känns som mest behövligt! Kunna fi...

-
Det är släpärtstider igen. Under några korta högsommarveckor då man får tag på åkerärter på torget. En kortare period än den riktiga kräfts...
-
För några dagar sedan läste jag i Husis kåseri om kåsörens ständigt återkommande dröm där hon befinner sig hemma i sitt flickrum och packar...
-
Suomen paras leipuri, det var min mommo Svea det. Nu stiger mina systrar och mina Borgå-kusiner upp och hojtar att hon faktiskt var deras m...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar