Ena foten framför den andra 4

Äta bör man, annars dör man. Det mottot var speciellt viktigt under vandringen. Under dagen är det bra att inte äta en stor måltid utan istället tanka mycket vatten, nötter, kanske ett chokladkex och en banan. Men under middagarna efter dagens värv, då kan man sväva ut. Jag säger bara wow...

Som ett arv från Francotiden serverar de flesta restauranger en förmånlig Menu del Dia (som ibland kallas Menu del Peregrino) redan från tidig eftermiddag. (Normalt äter man middag i Spanien nångång efter kl 21, men längs Caminon finns det hungriga pilgrimer nästan dygnet runt).
För futtiga 8-10 euro får du välja bland 5-10 förrätter och lika många huvudrätter och efterrätter. Till måltiden serveras bröd och vatten eller en halv flaska vin. Dyrt är det inte i Galicien. Minsann.
Café con leche - utan den dagliga koppen kommer dagen inte igång ordentligt. 
Bocadillo con queso y tomate.
Jag tänkte mej en liten smörgås som lättlunch, men så blev det ju inte...
Fluffiga bröd, smakrika ostar, solmogna tomater.
Tapas. Förstås.
Empanada, en paj med rejält tuggmotstånd, oftast gjord på lök och tonfisk, ibland kött.
Finns det nånting mera spanskt än Paella?
Tortilla Espanola - himmelskt god potatisomelett!
Tarta de Santiago, en mastig efterrätt bakad på mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...