Hemoglobinet på topp

Nu rosslar det in poäng på husmanskostkontot. Fick för någon vecka sedan in en beställning på mald leverbiff till lunch, och idag blev det äntligen av att bjuda på det. Alla i familjen är inte överförtjusta i leverbiff, så av pur vänlighet lade jag till hemlagade spenatplättar också på menyn. Järn var alltså temat för dagens lunch.



Stekoset låg som en grå dimma i köket och stekpannorna fräste. Idel traditionella tillbehör dukades fram, fluffigt potatismos, fammos lingonsylt och äppelmos, inlagda gurkor och rödbetor. Och piimä till.  



Glad lördagseftermiddag till alla!

2 kommentarer:

  1. Leverbiff:
    400 g råriven potatis
    400 g mald lever
    ½ gul lök
    1 msk salt
    Blanda och stek.

    Spenatplättar:
    150 g spenat (låt rinna av)
    3 ägg
    1½ dl vetemjöl
    1½ dl mjölk
    1 tsk salt
    2 msk smält smör
    Blanda mjöl och salt och rör ner mjölken till en jämn smet. Vispa ner äggen, ett i sänder. Rör till slut ner spenaten och smöret. Låt svälla en stund och stek.

    Simplissimo!

    SvaraRadera
  2. VITPEPPAR!!!
    Jag glömde vitpepparn i leverbiffarna. Mald vitpeppar. Mycket viktigt!

    SvaraRadera

Rekommendationer

I väntan på de nya näringsrekommendationerna passade vi på att frossa i kött och inälvsmat under veckoslutet. På lördagen åt vi en gräddig o...