Stekoset låg som en grå dimma i köket och stekpannorna fräste. Idel traditionella tillbehör dukades fram, fluffigt potatismos, fammos lingonsylt och äppelmos, inlagda gurkor och rödbetor. Och piimä till.
Glad lördagseftermiddag till alla!
I väntan på de nya näringsrekommendationerna passade vi på att frossa i kött och inälvsmat under veckoslutet. På lördagen åt vi en gräddig o...
Leverbiff:
SvaraRadera400 g råriven potatis
400 g mald lever
½ gul lök
1 msk salt
Blanda och stek.
Spenatplättar:
150 g spenat (låt rinna av)
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk
1 tsk salt
2 msk smält smör
Blanda mjöl och salt och rör ner mjölken till en jämn smet. Vispa ner äggen, ett i sänder. Rör till slut ner spenaten och smöret. Låt svälla en stund och stek.
Simplissimo!
VITPEPPAR!!!
SvaraRaderaJag glömde vitpepparn i leverbiffarna. Mald vitpeppar. Mycket viktigt!