Det heliga landet IV

Äta bör man, annars dör man. Och ätandet är ju minst halva nöjet på resan.

Kebab heter Schawarma i Israel. Franskisarna var alltid frasig och goda.

Arabiskinspirerad lunch med pitabröd, humus och ett otal kryddiga grönsaksröror och sallader.
Restaurangutbudet i Eilat var stort och lämpade sig oftast riktigt bra också för tre rätt så kräsna tyckare. Det där med kosher försvårade ätandet till och från, speciellt vid frukosten och under den halvt fruktlösa jakten på en pizza bolognese. Men i övrigt bjöds det fräsch, god och vällagad mat både med  europeisk och arabisk touch.
En brödkärra i Jerusalem.
Ettan köpte kanelbullar som kunde ha kommit från Carl de Mummas bageri i Ekenäs.  Goda men torra efter en lång resa kanske.
Läskande granatäppelsaft.
Fruktjuicer kunde man köpa i varje gathörn. Citron, apelsin, äppel...
Arabiska förrätter, tomater, gurkor, humus, röror som liknar salsa och tzatziki. Ät med pitabröd och fingrarna.
Tvåan satsade ibland på gamla goda klassiker. Pasta bolognese.  
Grillad kyckling.
Arabiskt buffébord i Petra. Sallader, röror, plockmat...
Goda israeliska rödviner smakar extra gott serverade i strandskvalpet i solnedgången.
En vecka går snabbt, även om vi hann med massor av upplevelser. Och innan vi visste ordet av satt vi på flygfältet i Ovda och väntade på att få gå ut till flyget hem. 
Kolla förresten in den allra senaste versionen av det finska passet. Baksidan är vackert dekorerad med en snöflinga och passets sidor pryds av bilder av vilda finska djur. Också formella dokument kan piffas upp med lite fantasi.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rekommendationer

I väntan på de nya näringsrekommendationerna passade vi på att frossa i kött och inälvsmat under veckoslutet. På lördagen åt vi en gräddig o...