Leguaner och snökanoner

Okej, okej, jag vet vad ni tycker om prutthurtiga typer som sprudlar av iver över obetydliga saker. Men nu är det bara så att man måste bli lite gråtmild av glädje över hur fint det är utomhus just nu. Inte sant! 

Vintern här i södra Finland har verkligen inte varit något att hänga i julgranen hittills i år. Det har varit mörkt och dystert och det har regnat femtielva meter (ja, meter. Inte millimeter). 
Annanstans i världen härjar vintern minsann. I Calgary var det så kallt att pingvinerna måste flytta inomhus. I Florida ramlar stelfrusna leguaner ner från palmerna. I Kajanaland evakueras folk undan kölden. Och till och med Sahara har fått snö. 

Det tunna snötäcket i Ekenäs duger inte till annat än att förgylla omgivningen. Men minusgraderna räcker till för att snökanonerna går för fullt och skrinnskobanorna sprutas. Jag är nöjd med att njuta av den vackert vita naturen och solen som försiktigt tittar fram på dagarna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håller på att lära mig ett nytt språk

Lyssnade på det eminenta radioprogrammet Nästsista ordet i går. (Jag vägrar kalla radioprogram för poddar, call me oldfashioned). Det disku...